Pirkiniai/Paslaugos

Kaip tinkamai valyti kavos aparatą?

Kavos likučių ir mineralinių nuosėdų iš vandens susikaupimas gali paveikti kavos skonį ir užkimšti kavos virimo aparato komponentus. Laikui bėgant tai gali pabloginti veiksmingą vandens lašinimo funkciją. Kavos tirščiai turi natūralių aliejų, kurie nepašalinami nuplaunant vandeniu. Jei reguliariai nevalysite virimo krepšelio ir kitų dalių, galite pastebėti, kad kava tampa vis kartesnė. Drėgna aplinka, kurioje yra likusių kavos tirščių, gali sukelti mielių, pelėsių ar bakterijų augimą. Mineralinės nuosėdos, ypač jei turite kietą vandenį, susiaurins vandens kanalą ir jūsų kavos virimo aparatas veiks vis lėčiau, jei jų nepašalinsite. Tad, valymui tikrai reikės skirti laiko.

Turėtumėte išvalyti kavos virimo aparatą po kiekvieno naudojimo, išimdami kavos tirščius ir nuvalydami kavos ruošimo krepšį, dangtį ir grafiną. Giluminis nukalkinimo valymas, siekiant pašalinti mineralų nuosėdas, turėtų būti atliekamas bent kas tris mėnesius.

Jei jūsų namuose yra kieto vandens (vanduo, kuriame yra daug mineralinių medžiagų) arba jei esate linkę pripildyti kavos virimo aparato vandens rezervuarą iš išskalauto (neišplauto) grafino, likučiai gali kauptis greičiau. Tokiu atveju rekomenduojama valyti kas mėnesį.

Kai kurie kavos virimo aparatai turi garsinį arba matomą valymo signalą, kuris paprastai būna prieš priverstinį sustojimą. Galite išvengti prastovų, jei rūpinkitės aktyviais darbais. Kai kurie kavos aparatai turi valymo ciklą, kuris paprastai išsamiai aprašytas vadove. Visada vadovaukitės gamintojo išsamiomis valymo instrukcijomis.

Kavos virimo aparato valymas actu

Naudokite šį procesą kavos virimo aparato nukalkinimui ir kalcio mineralų sankaupoms pašalinti. Prieš pradėdami, peržiūrėkite kavos aparato vadovą, kad įsitikintumėte, jog gamintojas rekomenduoja valyti actu. Kai kurie prekių ženklai to nerekomenduoja, dažniausiai dėl savo kavos virimo aparato metalinių dalių.